A válságkezelő program ellen vonultak utcára

Ellenzéki tüntetők Putyin lemondását követelték Moszkvában

Több száz ellenzéki tüntetett szombaton Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök válságkezelő programja ellen és a kormány lemondását követelték. Ez volt a tavaly decemberben az ellenzék összefogására létrehozott Szolidaritás mozgalom első tüntetése.

2009.02.21 18:25MTI

Garri Kaszparov volt sakkvilágbajnok, valamint Mihail Kaszjanov exminiszterelnök egy teherautó platójáról szóltak a tüntetőkhöz: "Nem látok kiutat a válságból Oroszország számára politikai reformok megvalósítása nélkül" - hangsúlyozta Kaszjanov. 

Úgy vélte, csak Putyin lemondása segíthet abban, hogy Oroszország kikecmeregjen a válságból. Kaszparov ugyancsak Putyin azonnali lemondását követelte. "Minden nyilvános tiltakozás repedés a hatalom monolit tömbjén" - hangoztatta. 

A rendőrség a Kremlhez hű ellentüntetők közül hetet őrizetbe vett, mivel megpróbálták megzavarni a hatóságok által engedélyezett megmozdulást. Ugyancsak szombaton a Moszkvától mintegy 400 kilométerre keletre lévő Nyizsnyij Novgorod városában az orosz kommunista párt rendezett tüntetést a kormány válságkezelő intézkedései ellen. A megmozduláson mintegy 700-an vettek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.