Háború

Volt horvát honvédelmi miniszter: Orbán miatt hallgatta el Magyarország a drón közeledését?

Bujkálás vagy korrekt tájékoztatás.

2022.03.15 15:00ma.hu

A volt horvát védelmi miniszter, Jozo Rados az N1 stúdió élő műsorának vendége volt, és a múlt héten Zágrábban lezuhant drón körül kialakult helyzetről nyilatkozott.

Vannak tisztázatlan kérdések – mondta Rado± –, amelyekről az adatokkal és információkkal nem rendelkezők természetesen nem tudnak beszélni. De azt mondta, két kérdés továbbra is nyitott:

„Hogyan kerülhetett a drón Horvátországba, és mi volt a magyarok és a románok reakciója… Magyarország esetében operatív problémák, vagy akár politikai dimenzió – bujkálás vagy inkább tájékoztatás a történtekről.

A másik dolog az, hogy mi volt a drónban – egy igazi légibomba vagy egy önpusztító robbanóanyag – tette fel a kérdést Rados.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy Magyarország miért titkolt el olyan információkat, amelyek szerint egy drón a horvát légtérbe lép, Rados azt mondta:

„Orbánnak az EU-n belüli nemzetközi kapcsolatokban betöltött pozíciója miatt. Felszólalt Magyarország háborús szerepvállalása ellen, de ez nem jelentette volna Magyarország részvételét a háborúban, ez a korrektség és a szövetségesek - így Horvátország - védelmének kérdése volt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.