Kilónként egy év

Postán küldött magának hét kilogramm kokaint

Postán küldött haza saját magának hét kilogramm kokaint a kolumbiai Bogotából egy német férfi tavaly áprilisban. A "számlát" csütörtökön állította ki a bíróság: kilogrammonként egy év börtönt kapott.

2009.02.06 13:47MTI

A 600 ezer euró (174 millió forint) értékű kábítószert tartalmazó csomagra a feladó azt írta, hogy sztereoberendezés van benne, a légipostai küldeményt azonban a londoni átrakodáskor kiszúrták a vámosok. A német rendőrség szakértői úgy vélték, hogy az eljárás sikere érdekében érdemes lenne tetten érni a csempészt.

Végül egy postásnak öltözött rendőr kiszállt a címzetthez egy üres kartondobozzal, és amikor az 53 éves münsteri férfi ajtót nyitott, hogy átvegye a látszólag Kolumbiából érkező küldeményt, letartóztatták, csütörtökön pedig a münsteri tartományi bíróság hét év börtönbüntetésre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.