Koronavírus

Bosznia-Hercegovina egy országrészében az ünnepekre is fennmaradnak a korlátozások

Szilveszterkor a tömeges rendezvényeket bizonyosan nem fogják engedélyezni.

2020.12.08 09:21MTI

Egyelőre két hétre hosszabbították meg az éjszakai kijárási tilalmat és a gyülekezési korlátozásokat Bosznia-Hercegovina többségében bosnyákok és horvátok lakta országrészében, a Bosznia-hercegovinai Föderációban, ám a válságstáb vezetője szerint a korlátozások a karácsonyi és a szilveszteri ünnepen is érvényben maradnak majd.

Az Avaz.ba boszniai hírportál beszámolója szerint Goran Cerkez mindenkit arra kért, ne is szervezzen szilveszteri ünnepséget, a tömeges rendezvényeket ugyanis bizonyosan nem fogják engedélyezni.

Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője is hasonló felhívást fogalmazott meg hétfőn este, amikor a szerbiai közszolgálati televízió beszámolója szerint arról beszélt, nem tudja, lesznek-e további korlátozások vagy szigorítások, de az bizonyos, hogy az idei szilveszteri bulikat nem tarthatják meg, hiszen gyülekezési tilalom van érvényben.

A regisztrált fertőzöttek száma keddre Szerbiában 6557-tel 226 209-re, Koszovóban 519-cel 43 324-re, Észak-Macedóniában 365-tel 68 335-re, Montenegróban 316-tal 38 562-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 437-tel 94 944-re emelkedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 56-tal 2005-re, Koszovóban 14-gyel 1120-ra, Észak-Macedóniában 25-tel 1949-re, Montenegróban tízzel 543-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 60-nal 3012-re nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.