Koronavírus

Kaliforniában meghaladta az egymilliót a diagnosztizált fertőzöttek száma

Szeptember óta folyamatosan emelkedik az újonnan regisztrált fertőzöttek és a kórházi ápolásra kényszerülők száma.

2020.11.13 08:05MTI

Kaliforniában meghaladta az egymilliót a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

Kalifornia csütörtökön ezzel a második amerikai tagállam lett, ahol több mint egymillió fertőzést regisztráltak a járvány kitörése óta. Szerdán Texas állam volt az első, ahol meghaladta az egymilliót a koronavírusos fertőzöttek száma.

Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója még az adatok nyilvánosságra kerülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: szeptember óta folyamatosan emelkedik az újonnan regisztrált fertőzöttek és a kórházi ápolásra kényszerülők száma. Az elmúlt két hétben több mint 31 százalékkal emelkedett a kórházban kezelt Covid-19-es betegek aránya. Egyedül csütörtökön több mint ötezer új fertőződést és 18 halálesetet jelentettek.

A kormányzó közölte, hogy a fertőzöttek mintegy kétharmadát Los Angeles megyében állapították meg. Hozzáfűzte: az állam egész területén jelentős mértékben megnövelték a tesztelések számát, jelenleg több mint 500 millió maszk áll raktáron és mintegy 20 ezer lélegeztetőgép áll rendelkezésre.

Amerikai sajtójelentések szerint Kaliforniában ezen a héten három, a múlt héten pedig már nyolc megyében tértek vissza a járvány visszaszorítása érdekében hozott szigorú intézkedésekhez.

Csütörtökön az északkeleti Massachusetts államban is megugrott az új fertőzöttek száma, és az illetékes hatóságok bejelentették, hogy a koronavírushoz köthető halálesetek száma - a járvány kitörése óta - meghaladta a tízezret.

Corey Lewandowski, Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának egyik tanácsadója csütörtökön, a CNBC televíziónak adott interjújában bejelentette, hogy szintén koronavírusos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.