Koronavírus

Szerbiában újból bezárhatják az iskolákat, ha a járvány súlyosbodik

Ha a napi új fertőzöttek száma meghaladja az ötszázat, várhatóan ismét bezárják az iskolákat, ahogyan azt tavasszal is tették.

2020.10.13 10:05MTI

Nem tartja kizártnak az iskolák újbóli bezárását a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb, ám szükségállapotra nem kell ismét számítani - közölték a testület tagjai.

Keddi sajtójelentések szerint Branislav Tiodorovic járványügyi szakember kifejtette, hogy ha a napi új fertőzöttek száma meghaladja az ötszázat, várhatóan ismét bezárják az iskolákat, ahogyan azt tavasszal is tették. Predrag Kon epidemiológus pedig azt közölte, hogy Szerbiát a múlt héten elérte a járvány harmadik hulláma, és ha nő az esetszám a maszkviselésen túl újabb korlátozásokat hozhatnak, de szükségállapot bevezetésére nem kell számítani.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - hétfőről keddre 678-cal nőtt az igazolt fertőzöttek és huszonöttel a halálos áldozatok száma.

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 67-tel 34 854-re, Koszovóban 68-cal 16 247-re, Észak-Macedóniában 177-tel 21 134-re, Montenegróban 181-gyel 13 477-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 185-tel 30 829-re emelkedett.

Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 765-re, Koszovóban eggyel 648-ra, Észak-Macedóniában öttel 797-re, Bosznia-Hercegovinában nyolccal 944-re, Montenegróban pedig kilenccel 211-re emelkedett a Covid-19-járvány halálos áldozatainak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.