Olaszország

Szijjártó: szégyen, hogy Matteo Salvinit és nem az embercsempészeket állítják bíróság elé

Előzetes tárgyalásra idézték Matteo Salvinit a migránscsoportok feltartóztatása miatt Olaszországban.

2020.10.04 02:30MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szégyenletesnek tartja, hogy Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert állítják bíróság elé és nem az embercsempészeket.

A miniszter szombaton a Facebook-oldalán emlékeztetett, hogy előzetes tárgyalásra idézték Matteo Salvinit a migránscsoportok feltartóztatása miatt Olaszországban.

Az illegális bevándorlás biztonsági, kulturális és most már komoly egészségügyi kockázatokkal jár Európa számára. Matteo Salvini belügyminiszterként megakadályozta, hogy "NGO-knak titulált embercsempész bandák" illegális migránsokat hozzanak Olaszországba és ezáltal Európába - írta Szijjártó Péter, aki szerint ezért egész Olaszország és Európa köszönettel tartozik neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.