Koronavírus

Nagy-Britanniában kétszer erősebb lehet a koronavírus-járvány újabb hulláma

A tanulmány szerint a járvány újabb hullámának csúcsa 2020 decemberében várható, és a mértéke várhatóan az első hullám 2-2,3-szorosa lesz.

2020.08.04 19:34MTI

Nagy-Britanniában kétszer erősebb lehet a koronavírus-járvány újabb hulláma a télen, ha úgy nyitják meg az iskolákat, hogy közben nem javítanak a tesztelési és nyomonkövetési rendszeren - áll egy kedden közzétett tanulmányban.

Az Egyesült Királyságban márciusban zártak be az iskolák, leszámítva a kulcsfontosságú munkát végző dolgozók gyermekeit, és júniusban nyitottak meg ismét kis számú tanuló részére. Jelenleg minden gyermeknek nyári szünideje van.

A kormány azt szeretné, ha szeptember elején valamennyi tanuló visszatérne az iskolába, Boris Johnson kormányfő ezt nemzeti prioritásnak nevezte.

A London University College és a Londoni Higiénia és Trópusi Orvostani Főiskola modellezte az iskolák újranyitásának a hatását a fokozatosan enyhülő társas távolságtartási intézkedések hatásával kombinálva.

Ha az iskolák teljes tantervi nyitvatartással működnek, a Covid-19 tüneteit mutató páciensek 75 százalékát kell diagnosztizálni és elkülöníteni, és kapcsolataik 68 százalékát kell feltárni a The Lancet Child and Adolescent Health című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

A tanulmány fő szerzője, Jasmina Panovska-Griffiths szerint jelenleg a brit szűrési és nyomonkövetési rendszer mindössze a pozitív esetek kapcsolatainak 50 százalékát tárja fel.

A tanulmány szerint a járvány újabb hullámának csúcsa 2020 decemberében várható, és a mértéke várhatóan az első hullám 2-2,3-szorosa lesz.

Több mint 46 ezer ember halt meg Nagy-Britanniában eddig a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeiben. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint a fertőzöttek száma kedd estig meghaladta a 307 ezret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.