Állati

Hegyimentőknek kellett kimenteni a hegyimentő bernáthegyit Anglia legmagasabb hegyéről - videó

A bernáthegyi kutya mint a lavinák által betemetettek megmentője szerezte hírnevét.

2020.08.04 10:55MTI

Szokatlan szerepcsere történt a múlt hét végén Anglia legmagasabb hegyén: egy 16 tagú mentőcsapatnak kellett levinnie a magasból egy erőtlen bernáthegyi kutyát. Daisy a gazdáival az északnyugat-angliai Cumbria megyében lévő Scafell Pike hegy csúcsáról ereszkedett le múlt pénteken, amikor hirtelen összerogyott. Az 55 kilogrammos állat a hátsó lábait fájlalta és nem volt hajlandó mozdulni.

A Wasdale-i Hegyimentő Csapat Facebook-beszámolója szerint egy 16 tagú egység érkezett a helyszínre, hogy levigyék az állatot a 978 méter magas hegyről. A műveletről készült videofelvételen látszik, ahogy Daisy kényelmesen elfekszik a hordágyon és pihen.

Daisy életében ez volt a második alkalom, hogy emberek siettek a segítségére: a kutyának nehéz sorsa volt, mielőtt jelenlegi gazdáihoz került.

A bernáthegyit a svájci-olasz határnál lévő Nagy Szent Bernát-hágói menedékház szerzetesei tenyészették ki, hogy a nagytestű és a hideget jól tűrő kutyák segítségével felkutassák és megmentsék az eltévedt utazókat. A bernáthegyi kutya a lavinák által betemetett emberek megmentőjeként lett híres.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.