Járvány

Letagadták, hogy koronavírusosak - akár öt év börtönt is kaphatnak

Akár öt év börtönbüntetést is kaphat három nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírustól fertőzöttek, amikor Melbourne-ből visszatértek Brisbane-be.

2020.07.30 14:30MTI

A 19 és 21 év közötti nők a "járványhatárőrségnek" hazudtak, mert el akarták kerülni, hogy karanténba kényszerüljenek. A hatóságok tudomása szerint mindhárman részt vettek Melbourne-ben egy 20-25 fős összejövetelen, amelyről később kiderült, hogy a vírus melegágya volt. Melbourne-t a rendőrség le is zárta három hétre.

Ausztráliában öt év szabadságvesztéssel is sújtható a csalás, a köz egészségének veszélyeztetése címén pedig 13 ezer ausztrál dolláros - 2,8 millió forintnyi - bírság róható ki.

"Nem tűrjük az ilyen félrevezetést, emberek egészségének kockáztatását" - mondta a rendőrség egyik szóvivője. A három nő jelenleg karanténban van, egy hónap múlva kell bíróság elé állniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.