Koronavírus

Romániában meghaladta a 20 ezret a nyilvántartott aktív fertőzöttek száma

Romániában meghaladta a 20 ezret a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek, illetve a 400-at az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma.

2020.07.30 13:12MTI

Romániában meghaladta a 20 ezret a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek, illetve a 400-at az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint ismét megdőlt a napi esetszám negatív rekordja: az utóbbi 24 órában újabb 1356 embernél mutatták ki a fertőzést. Az utóbbi két hét adatai alapján már az ezret közelíti a napi esetszám átlaga, a fertőzés tehát még mindig gyorsuló ütem terjed.

Az utóbbi 24 órában újabb 35 koronavírusos ember halt meg, ami másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának. Ezzel 2304-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Egyre növekszik a román egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás: a beazonosított aktív fertőzöttek száma az utóbbi két hétben megduplázódott, csütörtökön elérte a 20 678-at. Közülük 7265 beteget kezelnek kórházban, az intenzív terápiás részlegeken ápoltak száma pedig elérte a 402-t.

A legtöbb új megbetegedést Bukarestből (223), illetve Arges (103), Prahova (78), és Temes (76) megyékből, a legkevesebbet pedig Calarasi (1), Giurgiu (1) és Szatmár (3) megyékből jelentették. Szatmár megye egyébként az egyedüli Romániában, ahol a járvány kezdete óta diagnosztizált fertőzések száma még nem érte el a százat.

Országos szinten 49 591 fertőzést diagnosztizáltak a járvány kezdete óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.