Biofegyverrel kísérletezhetett az al-Kaida!

Pestis írtja a terroristákat!

Biológiai fegyverrel kísérletezhettek abban az algériai al-Kaida-táborban, amelyben állítólag pestisjárvány tört ki - írta kedden egy brit lap.

2009.01.20 14:38MTI, Fotó: aljazeera

A The Sun előző nap adott hírt arról, hogy pestis pusztít az al-Kaida terrorhálózat észak-afrikai követőinek egyik algériai kiképzőtáborában. A legnagyobb brit tömeglap biztonsági forrásokat idéző beszámolója szerint legalább negyvenen haltak már meg az algériai fővárostól 150 kilométerre keletre, egy erdős vidéken kiépített táborban.
 
A The Sun kedden idézte Mihail Gorbacsov volt szovjet vezető egykori fegyverzetügyi tanácsadóját, Igor Hrupinovot, aki azt mondta: nem kizárt, hogy a táborban biológiai fegyver előállításával kísérleteztek, és ennek során fertőződhettek meg a terrorcsoport tagjai. 

A szakértő hozzátette: a biológiai terrorizmushoz még csak bomba sem kell, elég, ha egy-egy fertőzött személy "városokon sétál keresztül". Hrupinov szerint az al-Kaidáról "köztudott", hogy kísérletezik biológiai fegyverekkel. 

A The Sun azt írta: tavaly száz terroristagyanús személyről derítették ki, hogy diákként megpróbáltak brit egyetemekre bejutni, ahol laboratóriumokhoz férhettek volna hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.