Állatkínzás

Döbbenetes brutalitással törik be a szórakoztatásra szánt elefántokat Thaiföldön - videó

Rejtett kamerával készült felvételt tett közzé egy állatvédő szervezet szerdán, amelyen látható, milyen durva eszközökkel idomítanak egy elefántborjat, mielőtt a turisták szórakoztatására befognák. A brit székhelyű World Animal Protection (WAP) filmjével arra szólít fel, hogy fejezzék be az állatok kínzását.

2020.06.25 11:12MTI

Mint írták, a felvételen egy kétéves nőstény elefántkölyköt erőszakkal választanak el az anyjától. Ezután a szenvedő állatot napokra bezárják egy szűk helyre - a "megtörés helyére"-, ahol kötelekkel és láncokkal akadályozzák meg, hogy megszökjön.

A borjat egy bikahorognak nevezett, elefántok idomítására használt, fémkampóban végződő hosszú bottal ütlegelik, hogy megértessék vele az alapvető vezényszavakat. Az ütésektől néha kiserked az állat vére.

Thaiföldön mintegy háromezer idomított elefánt dolgozik a turizmusban, a hátukra ültetik az embereket és sétára viszik őket vagy produkciókat kell a nézőknek bemutatniuk. Állatvédők régóta tiltakoznak az elefántoknak a szórakoztató ipart kiszolgáló kínzása ellen.

A WAP nem közölt részleteket arról, hogy hol vették fel a filmet, nehogy a készítőit hátrányok érjék.

A koronavírus-világjárvány miatt Thaiföldön is leállt a turizmus, ezért elefántok százai tértek haza idomárjaikkal a falvakba, hogy éhen ne haljanak. A következő hetekben azonban az ország a korlátozások lazítására készül, az állatvédők ezért attól tartanak, visszatér az elefántok kínzása is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.