Állatkínzás

50 millió méhet mérgeztek meg a magyar határ mellett - videó

Horvátország környezeti katasztrófának minősítette a méhek megmérgezését.

2020.06.24 16:10ma.hu

Több mint 50 millió mérgezett méhre bukkantak a magyar határ melletti Muraköz megyében június elején. A megye prefektusa, Matija Posavec környezeti katasztrófának minősítette az esetet még június 15-én. Állatorvosok és szakértők keresik a természeti csapás okait, de minden bizonnyal pepticid okozhatta a hatalmas pusztulást. A rovarirtót a burgonyára és a repcére permetezhették.

Húsz méhész több mint 600 kaptárának lakója pusztult el, az aprócska kis méhtetemek egész szőnyeggé olvadtak össze.

A drámai veszteséget a méhészek szövetsége okológiai katasztrófának tartja, ugyanis az 50 millió méh által végzett beporzás így elmarad, ami felmérhetetlen következményeket von maga után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.