Amerikai tüntetések

Térdre - üvöltötték a rendőrnek, aki nyugodtan és türelemmel tűrte a megaláztatást - videó

Világszerte zajlanak a rasszizmusellenes tüntetések, sok rendőr együttérzését fejezve ki térdel le az áldozatok előtt, van, aki már csak a lincselés miatt tartva, és van, aki nem teszi meg csak azért, mert üvöltve követeli tőle egy kisebb-nagyobb tömeg.

2020.06.21 14:24ma.hu

A közösségi oldalakon sokan elismerésüket fejezték ki az iránt a rendőrtiszt iránt, aki tüntetők egy kisebb csoportjának nyomása ellenére nem térdelt le, hanem nyugalommal, kitartóan bírta az ocsmánykodást, a gúnyolódást, a gyűlölködést, ami körülötte zajlott.

A rendőrt körülállták, arcpajzsa alá füstöt fújtak, leköpték, az arcába mutattak a középső ujjukkal, szidalmazták, pocskondiázták, még egy vörös lézerfény is megjelent a homlokán, de nem bírták megtörni, nem ereszkedett térdre csak azért, mert a tömeg ezt akarta látni.

Nyugodt volt és csendben maradt, csupán egy dologra figyelt, hogy a munkáját végezze, amiért kirendelték, és senkinek ne essen baja.

Nem tudni, pontosan hol készült a felvétel, de a videón látni az egyenruhán a Sacramento Police feliratot.

Világszerte egyre több helyen tüntetnek George Floyd és Rayshard Brooks halála miatt, és egyre több helyen vandálkodnak, erőszakoskodnak és fosztogatnak erre hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.