Tüntetéssorozat

Budapesten is megrongálták Winston Churchill szobrát

A szobordöntési és eltávolítási hullámban több tucat politikus, uralkodó, hadvezér köztéri szobrának eltávolítását követelik a tiltakozók, mert úgy vélik, hogy munkásságuk során voltak rasszista kijelentéseik, megnyilvánulásaik.

2020.06.17 11:01ma.hu

Nemzetközi tiltakozáshullámot indított el az afroamerikai George Floyd rendőri intézkedés miatt halálesete. A rendőri erőszak és a rasszizmus ellen tiltakozók több olyan köztéri szobrot ledöntöttek vagy megrongáltak, amely szerintük rasszista politikust ábrázol.

Erre a sorsra jutott most a volt brit miniszterelnök budapesti szobra is, de így járt egy hete a prágai Churchill-szobor, illetve előtte a londoni Churchill-szobor is.

A városligeti Churchill-szobrot lefújták és náci feliratot festettek rá, illetve a nemzetközi tiltakozási hullám egyik jelszavának rövidítése,  BLM - Black Lives Matter is rákerült. A rongálásról az Index egyik olvasója készített fotót és küldte be a hírportálnak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.