Tragikus baleset

Lezuhant a kanadai légierő gépe, az egyik pilóta életét vesztette

A szerencsétlenség nem sokkal a felszállás után, a kamloopsi bázisnál történt, lakott területen.

2020.05.18 07:38MTI

Lezuhant a kanadai légierő Snowbird nevű légiakrobata kötelékének egyik repülőgépe vasárnap a kanadai Brit Kolumbiában.

A védelmi minisztérium megerősítette, hogy az egyik pilóta életét vesztette a balesetben, társa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A szerencsétlenség nem sokkal a felszállás után, a kamloopsi bázisnál történt, lakott területen. Miután a gép magasra emelkedett, átfordult, majd a földnek csapódott. Az egyik pilóta sikeresen katapultált. Az első hírek még arról szóltak, hogy súlyos sérülésekkel szállították kórházba, később viszont azt közölte a kanadai légierő, hogy csak könnyebb sérülései vannak a pilótának. Twitter-oldalukon együttérzésükről biztosították az elhunyt pilóta családját és barátait.

A Snowbird légiakroabata kötelék látványos bemutatókat szokott tartani, épp most is egy országjárásra indultak, hogy kifejezzék hálájukat a kanadaiaknak a koronavírus-járvány elleni küzdelmemben.

A CNN azt írja, a légierő és a hatóságok vizsgálják, mi okozhatta a balesetet. Nem sokkal később Justin Trudeau kanadai miniszterelnök is sajnálatát fejezte ki a baleset miatt Twitter-oldalán.

Tavaly októberben a kötelék egy másik repülőgépe is lezuhant egy georgiai bemutatón, az Egyesült Államokban. A pilótának akkor sikerült katapultálnia, és kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.