Észak-Korea

20 nap után megjelent a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun

Korábban az a hír is szárnyra kelt, hogy az észak-koreai vezető meghalt.

2020.05.02 09:47MTI

Észak-Korea hírügynöksége azt jelentette, hogy Kim Dzsongun, a kommunista ország vezetője megjelent nyilvánosan május elsején egy műtrágyagyár felavatásán. A ceremóniáról fotók jelentek meg az állampárt - a Koreai Munkapárt - Rodong Szinmun című lapjában.

A ceremóniáról fotók jelentek meg az állampárt - a Koreai Munkapárt - Rodong Szinmun című lapjában. Un a fotók tanúsága szerint maga vágta át az avatási szalagot, a munkások lelkesen üdvözölték és elkísérte a ceremóniára húga, Kim Jo Dzsong is. A CNN azt írta ugyanakkor, hogy nem tudja független forrásból megerősíteni a kép hitelességét.

Az eseménynek az ad jelentőséget, hogy az észak-koreai vezető egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról találgató hírek keltek szárnyra az utóbbi két hétben a világban, mivel az észak-koreai vezető nem jelent meg az április 15-i ünnepségen, nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján. Feltételezések szerint szívműtéten eshetett át, majd állapota válságosra fordult.

Egy Észak-Koreából dezertált, Dél-Koreában parlamenti mandátumot szerzett képviselő, Ji Seong-ho már azt állította, hogy 99 százalékoos valószínűséggel múlt hétvégén meghalt Kim Dzsongun, és várakozása szerint a halálhírt ezen a hétvégén be is fogják jelenteni.

Ezek után következett az a - szintén nagyrészt feltevésen alapuló - magyarázat, miszerint csupán a koronavírus-járvány miatt nem mutatkozott emberek között, nehogy elkapja a kórt, és a ragály elől vidékra húzódott vissza egy luxusnyaralóba.

Kim Dzsongun április 11-e, azaz húsz nap után jelent meg május elsején nyilvánosan emberek között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.