Járvány

Koronavírus - Szigorítások több térségbeli országban

Több mint 307 ezer a fertőzöttek száma a világon.

2020.03.22 16:33MTI

Átlépte az ezret vasárnap reggelre az új koronavírussal fertőzöttek száma Csehországban. A prágai egészségügyi minisztérium honlapján megjelent legfrissebb kimutatás szerint a fertőzöttek száma 1047-re nőtt a szombat esti 995-ről, a gyógyultak száma ötről hatra emelkedett, míg laboratóriumi tesztet már 15 544 személyen végezték el. A járványnak Csehországban eddig áldozata nincs!

Éjszakai kijárási tilalmat vezetett be az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében Észak-Macedónia, vasárnaptól 21 és reggel 6 óra között tilos utcára lépnie a lakosságnak.

Az országban leállították az éjszakai tömegközlekedést, és a taxik is csak kórházba vagy gyógyszertárba szállíthatják az embereket 21 és 6 óra között. Emellett betiltották az öt főnél népesebb összejöveteleket.

Szerbia a jövő csütörtökig 15 millió, majd további 35 millió maszkot vásárol még a jövő hét során, a következő hetekben pedig még 50 millió védőmaszkra lehet számítani. Az idősek - akik kizárólag vásárlás céljából hagyhatják el otthonaikat - az élelmiszerüzletekbe lépés előtt ingyen maszkot kapnak. Vasárnap reggelre 171-ről 188-ra nőtt a fertőzöttek száma a nyugat-balkáni országban.

Horvátországban vasárnaptól betiltották a tömegközlekedést. Eddig több mint 14 ezer emberrel szemben rendeltek el otthoni karantént. Vasárnap reggeli közlés szerint az országban jelenleg 206 fertőzöttről tudnak, 78-val többről, mint előző nap.

Szlovéniában egy nap alatt 42-vel, 383-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A LOT lengyel állami légitársaság múlt vasárnap elindított akciója keretében eddig 150 különjárattal több mint 23,5 ezer lengyelt szállítottak haza a világ különféle országaiból - közölte a lengyel külügyi szóvivő. Összesen több mint 45 ezren regisztráltak a LOT charter járataira, a légihíd továbbá is folytatódik.

A visszatérőket 14 napos karanténba helyezik, ők teszik ki a jelenleg több mint 55 ezer fős fertőzésgyanús, többségében nem kórházban, hanem otthonában elkülönített csoport többségét. Lengyelországban vasárnap reggelig 547 Covid-19-fertőzést regisztráltak, azaz 24 óra alatt 108-cal nőtt az ismert betegek száma. Eddig öt idős ember halt bele a betegségbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.