Ilyen neve a világon nincs senkinek

Elvették szüleitől a kis Adolf Hitlert

A kis Adolf decemberben került bele a hírekbe apja révén, aki panaszt tett egy élelmiszerüzlet ellen, amiért az elutasította, hogy ráírják a fiú születésnapi tortájára azt, hogy "Boldog születésnapot, Adolf Hitler!"

2009.01.14 18:59MTI

Most a gyámhatóság két testvérével együtt elvette szüleitől és más családnál helyezte el a hároméves Adolf Hitler Campbellt. Egyik testvére egyébként a JoyceLynn Aryan Nation (Árja Nemzet) keresztneveket viseli.

Az apa, Heath Campbell holokauszttagadó, lakását pedig horogkeresztekkel és náci holmikkal díszíti - írta szerdai beszámolójában a New York Daily News című lap.

A New Jersey állami gyámhatóság nem indokolta az intézkedést. A LehighValleyLive.com című regionális hírportál szerint a gyerekek elhanyagolásáról nem lehet szó, és arra sem utalnak jelek, hogy a szülők erőszakoskodtak volna a kisfiúval és a két lánnyal.

"Ezek csak nevek" - reagált a névválasztás miatti kritikákra Heath Campbell még decemberben.

"Igen, a nácik annak idején rosszakat tettek, de az én gyerekeim kicsik, nem úgy fognak felnőni"
- mondta a 36 éves apa. Az Egyesült Államok számos államában a szülők bármilyen keresztnevet adhatnak a gyerekeiknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.