Tűz ütött ki

Elképesztő hidegvérrel mentette meg családja életét egy 5 éves kisfiú

Arra ébredt, hogy tűz van, de nem esett pánikba.

2020.02.14 10:42ma.hu

Tűz ütött ki múlt vasárnap egy Georgia állambeli ház gyerekszobájában, melyben az ötéves Noah Woods és kétéves kishúga aludt.

A kisfiú felriadt a füstre és tűzre, ám nem esett pánikba: kituszkolta a kislányt egy nyitott ablakon, ezután visszament, kiengedte a kutyát, majd átszaladt a szomszédban lakó nagybátyjához segítséget kérni. A férfival együtt értesítették a házban lakó másik hat családtagot. Mindenki megúszta enyhébb égési sérülésekkel, füstmérgezéssel.

"Láttunk már olyat korábban is, hogy ilyen esetben gyerekek szóltak a többi családtagnak. De egy ötévestől elég különleges ez" - mondta a CNN-nek a Bartow Megyei Tűzoltóság parancsnoka, Dwayne Jamison.

A kis hőst tiszteletbeli tűzoltóvá avatták.

A család a GoFundMe nevű közösségi adománygyűjtó oldalon próbál segítséget szerezni otthonuk helyreállítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.