Egyiptom

Megvédett egy molesztált lányt, meggyilkolták a hős fiút

Egy egyiptomi bíróság egyenként 15 év börtönbüntetésre ítélt három kamaszfiút vasárnap, akik brutálisan meggyilkolták kortársukat, mert védelmébe vett egy lányt, akit korábban molesztáltak.

2019.12.23 10:09MTI

A fiúk októberben többször megszúrták a 17 éves Mahmúd el-Bannát, miután megvédett egy általuk molesztált lányt, és bírálta magatartásukat a Facebookon.

Egy negyedik vádlottat bűnrészesség miatt öt évre ítéltek. Ő volt az, aki motorján a gyilkosság helyszínére vitte az elkövetőket.

Az ítélet nem jogerős. Az ítéletet a Kairótól 75 kilométerre északra található Sebín el-Kom bíróságán hirdették ki. Az ügy legutóbbi tárgyalásán a rendőrség több mint húsz embert tartóztatott le, mert tüntettek a bíróság épülete előtt. Egyiptomban 2013-ban gyakorlatilag betiltották az utcai megmozdulásokat.

A gyilkosság megrázta az egyiptomi közvéleményt.

A közösségi oldalakon dicsérték az áldozatot hősiességéért, és a lovagiasság mártírjának nevezték, miközben az elkövetők kivégzését követelték.

Igazságügyi források elmondták, hogy Egyiptomban a kiskorúak legfeljebb 15 év börtönbüntetést kaphatnak bűncselekmény elkövetéséért.

Az észak-afrikai országban jogvédő csoportok nyomására 2014-ben szigorítottak a szexuális indíttatású bűncselekmények elkövetőire kiszabható büntetéseken.

Felmérések szerint a helyi nők többsége nem érzi magát biztonságban az utcákon.

A zaklatás elterjedtsége ellenére csak kevesen fordulnak bírósághoz, mert tartanak a megbélyegzéstől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.