Hadsereg

Orosz részvétellel kezdődött légvédelmi gyakorlat Egyiptomban

A résztvevők a légtér biztosítását, fontos objektumok védelmét, valamint a feltételezett ellenség csapásainak kivédését gyakorolják eltérő körülmények között.

2019.10.28 01:30MTI

Orosz-egyiptomi légvédelmi gyakorlat kezdődött Egyiptomban - közölte vasárnap az orosz déli katonai körzet sajtószolgálata.

A Sztrela Druzsbi-2019 (a Barátság Nyila-2019) kódnevű hadgyakorlaton, amely a közlemény szerint az első a maga nemében, az orosz légvédelmi erők 100 katonája vesz részt Volgográd megyéből, a Krasznodári területről és Észak-Oszétiából.

A november 7-ig tartó manővereken orosz gyártmányú, az egyiptomi hadsereg arzenáljához tartozó fegyvereket, Tor-M2E és Buk-M2E típusú légvédelmi rakétarendszereket, valamint Igla és Silka önjáró légvédelmi eszközöket próbálnak ki.

A résztvevők a légtér biztosítását, fontos objektumok védelmét, valamint a feltételezett ellenség csapásainak kivédését gyakorolják eltérő körülmények között.

Az Interfax orosz hírügynökség szerint Egyiptom mintegy 3,5 milliárd dollár értékű katonai együttműködési és fegyverszállítási szerződéscsomagot írt alá Oroszországgal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.