Tragédia

Összeomlott egy gát Oroszországban, többen meghaltak

Legkevesebb 13 ember életét vesztette, 19-en megsérültek, és 13-an eltűntek.

2019.10.19 11:14MTI

Összeomlott egy víztározó gátja szombaton hajnalban az oroszországi Krasznojarszk régióban, legkevesebb 13 ember életét vesztette, 19-en megsérültek, és 13-an eltűntek – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma a TASZSZ hírügynökséggel.

A Szejba folyón gáttal felduzzasztott tározó egy aranybányához tartozik, ahol 270 embert alkalmaznak. A gát összeomlása Scsetyinkino település közelében történt helyi idő szerint reggel hat órakor. A gát mögül kitörő víz elárasztotta azt a területet, ahol a munkások ideiglenes szállásául szolgáló épületek vannak.

A mentést több mint 40 ember végzi, és a minisztérium közölte, hogy más régiókból is hívnak segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.