Járvány

Japán 10 milliárd jent csoportosít át a koronavírus-járvány elleni küzdelemre

Japán 10,3 milliárd jent csoportosít át a költségvetés tartalékából a koronavírus okozta COVID-19 járvány megfékezésére.

2020.02.14 08:59MTI

A pénz nagy részét vészhelyzeti intézkedésekre költik; gyorstesztek és oltóanyag kifejlesztésére, valamint kórházak felkészítésére a fertőzöttek tüneteinek kezelésére. A maszkgyártó cégek 30 millió jen támogatást igényelhetnek kapacitásbővítésre, miután a kormány havi 600 millió maszkot szeretne gyártatni az ország mintegy 120 millió lakosának.

Az olimpiai játékok közeledtével megerősítik a karanténra vonatkozó intézkedéseket is.

"Az a célunk, hogy megfékezzük a fertőzés terjedését, és hogy megakadályozzuk, hogy a fertőzöttek állapota rosszabbra forduljon” - szögezte le Abe Sindzó japán miniszterelnök egy nappal azután, hogy egy 80 éves nő, aki nem is járt külföldön, belehalt a COVID-19-fertőzésbe. Ő a vírus első halálos áldozata a szigetországban, és csak a halála után derült ki, hogy a koronavírus végzett vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.