Járvány

Partra szállhattak Kambodzsában a koronavírus miatt veszteglő turistahajó utasai

Két hetet töltöttek a hajó fedélzetén, és öt ország utasította el őket a koronavírus okozta COVID-19 járványtól tartva.

2020.02.14 07:30MTI

Megkezdhették a kiszállást a kambodzsai Kampongszom kikötővárosban a Westerdam nevű tengerjáró turistahajó utasai, miután két hetet töltöttek a hajó fedélzetén, és öt ország utasította el őket a koronavírus okozta COVID-19 járványtól tartva.

A hajó 1455 utasa és a 802 fős személyzet közül senki sem fertőződött meg a vírussal. A Westerdam csütörtökön futott be Kampongszom kikötőjébe. A hajó a parttól távolabb horgonyzott le, és kambodzsai szakemberek mintát vettek azoktól, akik bármilyen tünetet mutattak, majd az egészségügyi minisztérium közölte, hogy senki sem hordozza a COVID-19 vírusát, ezért engedélyt adtak a fedélzeten lévőknek a kiszállásra. A partra szálló utasokat maga Hun Sen miniszterelnök köszöntötte a mólón.

A hajót üzemeltető amerikai cég, a Holland America Line tudatta, hogy az utasok elszállítására charterjáratokat szerveznek.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet Főigazgatója méltatta Kambodzsát, amiért "példát mutatott nemzetközi szolidaritásból".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.