Szlovákia

Összevertek egy beteghez kihívott mentőst Diószegen

Martin Sojka tíz éve dolgozik mentősként, legutóbb azonban törött orral és kézzel, valamint repedt bordával távozott az egyik riasztás helyszínéről.

2020.01.04 10:11ma.hu

Pénteken a késő délutáni órákban, 16.30-kor kaptak riasztást a Diószeg melletti romatelepre, ahol a bejelentés szerint egy beteg férfi lezuhant az ágyról és eszméletét vesztette. A mentősök Szeredről indultak útnak, 13 percig tartott, mire kiértek. A páciens hozzátartozói emiatt a kezdetektől fogva agresszívan viselkedtek velük, a mentős szavai szerint érezhetően mindannyian ittasak voltak - írja a Parameter.sk.

Mikor bementek a beteghez, az már a kanapén feküdt és semmilyen ütés nyoma nem látszott a fejét, a mentős erre figyelmeztette őket, hogy ez kimerítheti a mentőszolgálattal való visszaélés vétségét. Ekkor szabadult el a pokol. Az állítólagos sérült felesége egy férfival együtt kilökdösték a mentőst az udvarra, majd többen rátámadtak, még a sérült páciens is felpattant és csatlakozott.

Szavai szerint ököllel ütötték a fejét, az egyenruháját áthúzták a fején, majd még a pácienstől is rúgásokat kapott. Rátámadtak női mentőstársára is, aki azonnal hívta a központot és rendőri segítséget kért. Közben sikerült bemenekülniük a mentőautóba és ott várták meg a rendőri intézkedést.

"Érthetetlen számunkra, hogy ilyen precedens nélküli módon épp a mentősöket támadták meg, akik éjjel-nappal azon igyekeznek, hogy megmentsék az emberek életét és ellássák sérüléseiket, gyakran stressz hatása alatt és rossz körülmények közepette. Nem értjük és elítéljük ezt" - jegyezte meg Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő.

A Markíza stábja is a helyszínen járt és megkérdezték a pácienst, akihez kihívták a mentőket. Állítólag nem emlékszik semmire, mert nem volt józan, ugyanakkor az ő szavai szerint a mentős provokálta ki a támadást. Ladislav szerint ő támadott rá a feleségére. A kérdésre, hogy vannak-e valamilyen sérülései, azt válaszolta, hogy fáj a feje, merthogy oda kapott ütést, de csak ennyi.

A megtámadott mentős feljelentést tett a rendőrségen, ahol pedig testi sértés és garázdaság ügyében indult eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.