Szlovákia

Meghalt a férfi, akit 9 ezrelékes véralkoholszinttel találtak meg

Életét vesztette a férfi, akit eszméletlen állapotban találtak meg a nagyszombati poliklinika előtt, szervezetében 9 ezrelék alkoholt állapítottak meg.

2020.01.02 16:14ma.hu

A 44 éves férfi halálhírét Katarína Tittelová, a nagyszombati kórház szóvivője erősítette meg a TV Noviny-nek. Szerdán a hajnali órákban hunyt el.

A magatehetetlen férfire szombaton reggel 6 óra körül járőrök találtak rá egy padon a poliklinika előtt. A férfit elsősegélyben részesítették, a helyszínre kiérkező mentősöknek újra kellett éleszteniük. A férfinél nem találtak semmilyen személyes iratot, az eltűnését sem jelentette be senki.

A rendőrség a nyilvánosság segítségét kérte a férfi személyazonosságának kiderítésében. A Facebookon többen is felismerték őt, így hamar kiderült a férfi kiléte - írja a Parameter.sk.

A véralkoholszint fokozatai úgy alakulnak, hogy 0 és 0,5 ezrelék között tiszta tudatállapotról, 0,3 és 1,2 ezrelék között enyhe ittasságról, 0,9 és 2,5 ezrelék között ittasságról, 1,8 és 3 ezrelék között zavart viselkedésről, 2,5 és 4 ezrelék között aluszékonyságról, 3,5 és 5 ezrelék között pedig életveszélyes állapotról beszélhetünk. Ehhez képest a 9 ezrelék brutális mennyiség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.