Szilveszter

A detoxikálóba kerültek közül minden tizedik kiskorú volt

A mentőknek is mozgalmas Szilveszterük volt.

2020.01.02 14:37ma.hu

Nemcsak a tűzoltóknak, a mentősöknek is mozgalmas éjszakájuk volt szilveszterkor – idézi a hvg.hu a csütörtöki Blikk napilapot, amely szerint összesen több mint 200 részeget vittek kórházba az év utolsó estéjén, illetve hajnalban.

A bevittek közül minden tizedik kiskorú volt - írja a portál. Budapesten mintegy hatvanan kerültek a detoxikálóba szilveszter éjjelén.

"Az alkoholfogyasztás Magyaroszágon probléma, kortól, nemtől függetlenül érint mindenkit. Az alkohol egy esztendőben 30 ezer áldozatot szed" – mondta Zacher. A toxikológus szerint meg kellene tanítani a fiatalokat a kulturált alkoholfogyasztásra, de amíg a felnőttek ilyen nagy hányada iszik, ne csodálkozzon senki, ha a fiatalok ezt tanulják el tőlük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.