Nagy-Britannia

Felgyújtotta gazdái házát egy teknős karácsony napján

A lakók nem voltak otthon, a szomszédok hallották meg a füstjelzőt.

2019.12.28 16:39ma.hu

Tűz ütött ki karácsony napján egy házban Essexben, Great Dunmow településen. A lakók nem voltak otthon, de a szomszédok szerencsére meghallották a füstjelzőt és értesítették a hatóságokat.

Amikor a tűzoltók a helyszínre érkeztek a ház már meg volt telve füsttel, az egyik szoba lángolt.

A lángokat sikeresen eloltották és megmenteték a család teknősét is.

Mint kiderült, a tüzet a háziállatka okozta: fellökte a hősugárzó lámpáját, ami az állat fekhelyére esett, ami kigyulladt.

"Ez a 45 éves teknős mérgesnek nézhet ki, de igazából ez a szerencsenapja" – írták Twitter-oldalukon a tűzoltók, akik otthonról, a családjuktól siettek a helyszínre.

Az eset kapcsán hangsúlyozták, milyen fontos, hogy a ház minden szintjén legyen füstjelző. Még ha a lakók nincsenek is otthon, a szomszédok meghallhatják és segítséget hívhatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.