Állati

Megbüntették a férfit, aki macskadublőr segítségével vitte fel túlsúlyos cicáját a gépre

A légitársaság nem értékelte a leleményességet.

2019.11.13 15:47MTI

Megvonta eddig gyűjtött összes hűségpontját az Aeroflot orosz légitársaság egy törzsutasától, aki egy macskadublőrt felhasználva játszotta ki az előírásokat, és vitte fel az utastérbe a megengedettnél nehezebb macskáját.

Mihail Galin internetes közösségi oldalán dicsekedett el a múlt héten azzal, hogy túljárt a légitársaság eszén, és magával vitte 10 kilós macskáját az utastérbe, holott az állat – meghaladva a nyolckilós felső határt – csak a csomagtérben utazhatott volna.

A férfi Moszkvából Vlagyivosztokba akart utazni a macskájával, de amikor a becsekkolásnál megmérték az állatot, kiderült, hogy két kilóval nehezebb az engedélyezett nyolc kilogrammnál.

Galin nem akarta, hogy kedvence a csomagok közt sínylődjön a nyolcórás repülőút alatt, ezért inkább még egy éjszakát Moszkvában töltött, majd barátai segítségével felhajtott egy hasonló, de könnyebb, mindössze hét kilogramm súlyú macskát, és a hasonmást mutatta be a becsekkolópultnál, majd a beszállókapunál kicserélték az állatokat.

A macskabarát utas fotót is mellékelt internetes bejegyzéséhez, ezen Viktor nevű macskája az utastérben kényelmesen elhelyezkedve, egy pezsgőspohár mellett látható.

A túlsúlyos macska ügye és a repülési szabályok kijátszása napok óta téma az orosz médiában. Az előírások fortélyos kijátszását az Aeroflot sem méltányolta: a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után kedden közölte, hogy kizárta törzsutasprogramjából a macskás férfit, és törölte eddig gyűjtött összes hűségpontját.

Az orosz média szerint a sokat utazó Galin több ezer eurót érő törzsutasponttól esett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.