Orvostudomány

Egy hanyag orvos hibájából arc nélküli csecsemő született Portugáliában

A közvélemény nyomására a portugál orvosi kamara felfüggesztette állásából a nőgyógyászt, és fél évre eltiltották hivatásának gyakorlásától.

2019.10.25 08:17MTI

Vizsgálatot indított az ügyben az igazságszolgáltatás is. A nőgyógyászt a szülők jelentették fel, akik csak a kis Rodrigo október 7-i világra jöttekor tudták meg, hogy gyermekük torzszülött, hiányzik az orra és a szeme, és koponyájának egy része is.

A feljelentett nőgyógyász egy setúbali magánklinikán gondozta a várandós nőt, akinek esetében a három előírt ultrahangvizsgálat alkalmával sem talált problémát.

Amikor a szülők kifejezett kívánságára a terhesség hatodik hónapjában elvégzett vizsgálat alkalmával lehetséges anomáliát fedezett fel, elbagatellizálta az ügyet, azt mondva a szülőknek, olykor előfordul, hogy az arc bizonyos részei nem láthatók a felvételen.

Nem ez az első eset, hogy az orvoskamara foglalkozni kényszerül a nőgyógyásszal: 2013 óta hat alkalommal tettek ellene panaszt a betegek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.