Időjárás

Mintha földönkívüliek támadták volna meg Portugáliát - képek

Döbbenetes időjárás uralkodik Európán.

2019.07.26 15:00ma.hu

A nyugat-európai forróság elérte csúcspontját: csütörtökön Franciaország északi felén, a Benelux-államokban, valamint a Germán-alföld nyugati részén nagy területen emelkedett 40-43 fok közé a hőmérséklet. Belgiumban, Hollandiában és Németországban is új abszolút országos hőmérsékleti csúcs született, de Franciaországban is megdőlt az abszolút fővárosi rekord: Párizsban is 42 fok fölötti értéket mutattak a hőmérők. Az Ibériai-félszigeten, illetve a Brit-szigetek déli tájain is 36-38 fok közé melegedett fel a levegő. Az a magasnyomású képződmény, amelynek nyugati peremén a hőhullámhoz köthető erőteljes déli áramlás kialakult, középpontjával a Skandináv-félsziget felé mozdult el, miközben a Brit-szigetek fölött örvénylő ciklon markáns hidegfrontja már elérte kontinensünk nyugati részét. A front péntek hajnalban megközelítőleg a Glasgow-Bristol-Nantes-Lisszabon vonal mentén tartózkodott, és heves zivatarokkal vet véget a történelmi rekordokat döntögető nyugat-európai hőségnek. Portugáliában már meg is kezdődött...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.