Társadalom

Újabb reformok Szaúd-Arábiában, már ezt is megtehetik a nők

Megkönnyítették a nők szállodai szobafoglalását Szaúd-Arábiában: a nők ezentúl férfi kísérő jelenléte nélkül is megszállhatnak szállodában, külföldi párok esetében pedig nem kérik a házasságlevél felmutatását.

2019.10.06 15:02MTI

A szaúdi idegenforgalmi és nemzeti örökség bizottság vasárnap ismertette az új rendelkezéseit a Twitter mikroblog portálon. Az ultrakonzervatív vahhábita királyság szigorú szabályait azután enyhítették, hogy Rijád az ország kőolajtól függő gazdaságának sokszínűsítése érdekében bevezette a turistavízumot.

Az új szabályok értelmében a nők - szaúdi állampolgárok esetében személyi igazolvánnyal, külföldiek lakcímkártyával vagy útlevéllel - foglalhatnak szállodai szobát. Ez vonatkozik a külföldi párokra is, a jövőben nem kell házassági anyakönyvi kivonatot felmutatniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.