India

Ellopták Gandhi hamvait

Hindu radikálisok állhatnak a bűncselekmény mögött.

2019.10.03 16:34ma.hu

Születésnapjának 150. évfordulóján ellopták Mahátma Gandhi hamvait indiai emlékhelyéről. Gandhi ott lógó fotóját is megrongálták a tolvajok, zöld festékkel felírták rá, hogy "áruló".

A BBC cikke szerint a hindu radikálisok tekintik árulónak Gandhit, mert a hindu-muszlim egység mellett állt ki.

Az emlékhely őrzője, aki gyalázatosnak nevezte a lopást, hajnalban még kinyitotta az emlékhelyet a látogatók előtt, ám amikor este visszatért, már nem találta ott a hamvakat. A bűncselekményt a rendőrség vizsgálja.

Mahátma Gandhi a békés ellenállás emblematikus alakja, valamint az indiai függetlenség atyja volt. Egy hindu szélsőséges lőtte le 1948-ban, hamvait több helyen helyezték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.