Orvostudomány

Ikrei születtek egy 73 éves indiai nőnek

A dél-indiai Andhra Prades államban élő Mangajamma Jarmati elmondta, hogy ő és 82 éves férje mindig is szerettek volna gyermeket, de mindeddig nem esett teherbe.

2019.09.06 15:13MTI

Ikerlányai születtek egy 73 éves indiai nőnek - számolt be róla a BBC News pénteken.

Az újszülöttek császármetszéssel jöttek világra csütörtökön. A nő mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe.

A nő orvosa, Uma Szankar arról tájékoztatta a sajtót, hogy az anya és a gyermekek is jól vannak.

A dél-indiai Andhra Prades államban élő Mangajamma Jarmati elmondta, hogy ő és 82 éves férje mindig is szerettek volna gyermeket, de mindeddig nem esett teherbe.

"Nagyon boldogok vagyunk" - nyilatkozta néhány órával az ikrek születése után a férj, Szitarma Radzsarao. A férfi azonban pénteken agyvérzést kapott, így most kórházban kezelik.

"Semmi sem rajtunk múlik. Aminek történnie kell, az megtörténik. Minden isten kezében van" - jelentette ki az apa, miután arról faggatták, hogyan tudják majd a gyermekek gondját viselni, tekintettel idős korukra.

A házaspár hangsúlyozta, mennyire fontos volt számára, hogy gyermekük legyen. Falujukban úgy érezték, hogy megbélyegzik őket, amiért gyermektelenek. Sok alkalommal próbálkoztak, számos orvosnál jártak, de eddig nem sikerült a gyermekáldás - mesélték.

Három éve egy hetvenes éveiben járó indiai nő egy kisfiúnak adott életet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.