Tragédia

Robbanás egy indiai tűzijátékgyárban, sok halott

A robbanás következtében az épület összedőlt.

2019.09.04 17:49MTI

Legalább 20 ember meghalt, és több mint 12 megsérült egy tűzijátékgyárban bekövetkezett robbanásban az észak-indiai Pandzsáb államban - közölte a helyi rendőrség a Hindustan Times című indiai napilap jelentése szerint. A robbanás következtében az épület összedőlt.

A helyszínen jelenleg a nemzeti és állami katasztrófavédelmi hatóságok tagjai folytatnak műveleteket a romok alatt rekedt emberek kimenekítésére.

Az NDTV nevű indiai televíziós csatorna korábbi jelentése szerint félő, hogy akár 50 ember is a romok alatt lehet. Több mint 12 embert a közeli Amritszár egyik kórházába szállítottak. A hatóságok továbbra is igyekeznek kideríteni, hogy mi okozta a balesetet.

Helyi hatóságok adatai szerint az incidens a gurdászpuri körzetben található Batála városában történt. A helyzet felmérése érdekében a helyszínre érkeztek a körzet közigazgatásának magas rangú tisztségviselői és rendőrök is. Amarinder Szingh pandzsábi főminiszter mélységes fájdalmának adott hangot a tragédia miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.