Ausztrália

Két napon át vonszolta magát a földön egy sérült túrázó az ausztrál vadonban

Két napon át vonszolta magát a földön egy balesetet szenvedett túrázó az északkelet-ausztráliai vadonban, mielőtt a mentőcsapatok kedd délután rátaláltak.

2019.09.18 12:45MTI
hirdetés

Az 54 éves Neil Parker a Brisbane-től 32 kilométerre nyugatra lévő Mount Nebo hegyen túrázott egyedül, amikor lezuhant egy hat méter magas vízesés tetejéről és eltörte a lábát, valamint a csuklóját.

"Rögtön arra gondoltam, hogy óriási bajban vagyok, mivel senki nem tudja, hogy merre járok" - mondta el szerdán az ausztrál férfi az újságíróknak a kórházi ágyából.

A tapasztalt túrázó először megpróbált a telefonján segítséget hívni, ám a készülék megsérült a zuhanáskor.

Ezután elhatározta, hogy elvonszolja magát egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb fekvő területre, amelyről úgy vélte, hogy a kereső- és mentőcsapatok ott nagyobb eséllyel rátalálnak.

Parker szerint a nála lévő fájdalomcsillapítók és fehérjeszeletek segítettek neki átvészelni a fájdalmas és erőt próbáló két napot.

"Nagyjából egy-másfél métert tudtam haladni egyhuzamban, mielőtt meg kellett állnom pihenni" - idézte fel a férfi.

Hozzátette: "ami gyalog 40 percembe került volna, azt a földön kúszva csaknem két nap alatt tudtam megtenni".

Parkert végül egy mentőhelikopterről vették észre kedd délután és kórházba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.