Támadás

Saját kakasa ölt meg egy idős nőt Ausztráliában

Az eset kapcsán egy szakember arra figyelmeztette a lakosságot, főleg az idősebbeket, hogy legyenek óvatosak a háziállatokkal.

2019.09.02 15:22MTI

A nő a tojásokat szedte össze hátsó kertjében a baromfiudvarról, amikor rátámadt az agresszív kakas. A szárnyas a csőrével éppen egy vénáját találta el, és a vérzés olyan erős volt, hogy nem lehetett elállítani - számolt be róla a helyi média.

Roger Byard, az Adelaide-i Egyetem orvosprofesszora, aki tanulmányozta az esetet, az alkalmat megragadva figyelmeztette a lakosságot, hogy vigyázzon a háziállatokkal. Korábban egy másik idős ausztrál nő halálát a macskája okozta, mert úgy megkarmolta a lábát, hogy elvérzett.

Byard hangsúlyozta, hogy az ilyen típusú, elvérzésből fakadó halálozásokat nem csak a háziállatok támadása okozhatja, végeztek olyan kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy idős emberek a saját házukban is gyakran megütik magukat, és a trauma vagy a vénás sérülések következtében elvéreznek.

A szakértő hozzátette: számos olyan eset fordul elő, amikor az állatok okoznak halált.

"Nem is gondolnánk, de a macskák például elég kockázatosak az idősek számára. Ugyanis szeretnek nekidörgölőzni az ember bokájának és lábának vagy leülni az ember mögött, ami sokszor ahhoz vezet, hogy az idősek megbotlanak és megsérülnek " - magyarázta Byard.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.