Németország

Vasúti kocsikban aludtak az emberek a vihar miatt Hannoverben

Késéseket és járatkimaradásokat okozott az időjárás.

2019.09.18 08:29MTI

A vihar miatt történt késések és járatkimaradások miatt a Deutsche Bahn (DB) német állami vasúttársaság mintegy kétszáz embernek engedélyezte, hogy a vasúti kocsikban aludjon a hannoveri főpályaudvaron keddről szerdára virradóra.

A DB tájékoztatása szerint erre a célra két intercity szerelvényt biztosítottak, amelyben 1400 embernek volt elegendő hely.

Ennyire azonban nem volt szükség. Hamburgban és Kassel városban is hasonló intézkedést hoztak, bár itt nem mutatkozott ilyen igény.

Kedd este és szerda hajnalban Németország északi és északkeleti részén voltak fennakadások, késések és járatkimaradások a vasúti közlekedésben.

A svájci Chur és Hamburg között mintegy háromszáz ember kényszerült várakozásra egy vasúti szerelvényen azért, mert a viharban leszakadt a felsővezeték.

Az utasok felét busszal Hannoverbe szállították, míg a többiek a vasúti kocsikban maradtak, és több órán át arra vártak, hogy helyreállítsák az áramellátást.

A Hannover és Bréma közötti vasúti forgalmat felfüggesztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.