Nagy-Britannia

Nem sokon múlt a tragédia: vadászgépek húztak el az ejtőernyősök alatt

Az ejtőernyősök szabadesésben voltak, óriási sebességgel zuhantak.

2019.09.13 08:05ma.hu

Épphogy elkerülte az ütközést két ejtőernyős két amerikai vadászrepülőgéppel, amelyek közel 560 kilométer/órás sebességgel haladtak az Egyesült Királyság felett - derült ki egy friss jelentésből.

Az azonosítatlan ejtőernyősök szabadesésben voltak, nagyjából 200 km/h-s sebességgel zuhantak, amikor április 17-én a két F-15-ös repülőgép elhúzott alattuk - írja a CNN.

Az esetet az egyik ejtőernyős GoPro kamerája rögzítette. Az ejtőernyős közepesként értékelte az ütközés kockázatát.

Az időjárási viszonyok jók voltak, és a jelentés megállapította, hogy az ejtőernyősök látótávolsága 10 kilométer, míg a pilótáké 50 kilométer volt.

A légi közlekedésben az ejtőernyős zónákat jelölik, ami azt jelenti, hogy a légiirányítóknak tudniuk kell, hogy hol lehet rájuk számítani. Ennek ellenére az egyik pilóta beszámolója szerint nekik senki nem szólt erről.

Az ejtőernyősök jó eséllyel tapasztaltak lehetnek, mert nem nyitották ki az ejtőernyőt és nem is tandemben közlekedtek. Azt pontosan nem tudták megállapítani, hogy milyen közel haladtak el mellettük a vadászgépek.

Az amerikai légierő a hivatalos tájékoztatás szerint mindent megtesz, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.