Légi

Táskában próbált a repülőre csempészni egy csecsemőt egy amerikai nő

A légitársaság munkatársai fedezték fel, hogy a nő a derekára erősített nagy méretű övtáskában egy babát rejteget.

2019.09.04 15:23MTI

Táskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren. A 43 éves nőt a beszállási területen tartóztatták le szerdán – közölte a bevándorlási hivatal. A nő az Egyesült Államokba indult volna.

A légitársaság munkatársai fedezték fel, hogy a nő a derekára erősített nagy méretű övtáskában egy babát rejteget, akit csak azután vett elő, hogy áthaladt a bevándorlási hivatal ellenőrzésén.

A hatóságok szerint a nagyjából egyhetes kisfiú Fülöp-szigeteki. A nőt nyomozók hallgatták ki, egyelőre nem állapították meg, embercsempészetről van-e szó. A babáról a szociális minisztérium gondoskodott.

A bevándorlási hivatal repülőtéri osztályának vezetője, Grifton Medina elmondta, a gyanúsított azt állította, hogy ő a baba nagynénje. "Azt mondta, azért akarta az Egyesült Államokba vinni a kisfiút, hogy oltásokat adjanak be neki, és vallási szertartásokon vegyen részt" – közölte Medina a DZBB rádió adásában.

A Fülöp-szigeteki törvények alapján 18 éven aluli egyedül vagy a szülei nélkül, más kísérővel csak a szociális minisztérium engedélyével utazhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.