Tragédia

Háromnapos gyászt hirdettek a halálos légi balesetet követően Mallorcán

A baleset egyelőre ismeretlen okból történt a sziget központi részén fekvő Inca városa felett.

2019.08.26 10:42ma.hu

Háromnapos gyászt hirdettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetén, miután összeütközött a levegőben, majd a földnek csapódva kigyulladt egy kisrepülőgép és egy helikopter.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő és Francina Armengol, a Baleár-szigetek autonóm tartomány vezetője is részvétét nyilvánította a balesetben elhunytak hozzátartozóinak. Armengol háromnapos gyászt hirdetett.

Mindkét gép utasai szörnyethaltak. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint összesen heten vesztették életüket a szerencsétlenségben.

Egybehangzó spanyol sajtójelentések szerint a helikopteren egy német pár utazott két gyermekével, a pilóta pedig egy olasz állampolgár volt.

Az RTVE spanyol televízió úgy tudja, a kisrepülőgépen ketten utaztak: egy spanyol férfi és egy ismerőse.

A baleset egyelőre ismeretlen okból történt a sziget központi részén fekvő Inca városa felett.

A Diario de Mallorca című helyi lap szerint a baleset szemtanúi saját felszerelésükkel azonnal a helyszínre siettek segítséget nyújtani és eloltani a lángokat, még mielőtt a tűzoltók és a mentők kiérkeztek volna; a balesetet szenvedett emberek életét azonban már nem tudták megmenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.