Baleset

Bámulatos mentőakció: lyukat fúrtak a hajóba - életben vannak a felborult teherhajó matrózai

Felborult egy teherhajó Georgia partjainál, több ezer autó esett a tengerbe, a 24 fős legénységből húsz embert sikeresen kimentettek a hajóról. Most megvan a maradék négy is!

2019.09.09 18:48ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, felborult egy dél-koreai konténerszállító hajó több ezer autóval a fedélzetén Georgia partjainak közelében, a St. Simons-szorosban.

A 24 fős legénységből húsz embert sikeresen kimentettek a hajóról, a hiányzó négy embert folyamatosan kereste a mentőcsapat, úgy gondolták, a fedélzeten vagy a motortérben lehetnek.

A mentőegységek átfúrták a teherhajó testét és sikerült kapcsolatba lépni a négy matrózzal. Mentésük jelenleg is zajlik. Állítólag 10 dél-koreai, 13 filippínó tartózkodott a fedélzeten, valamint egy amerikai szakember.

Az egyelőre nem világos, hogy a Dorian miatt érte-e baleset a hajót. A parti őrség szerint a vízi jármű egyelőre nem bocsátott ki károsanyagot a vízbe, de készenlétben állnak egy ilyen eshetőségre is.

A 2017-ben gyártott Golden Ray nevű hajó Marshall-szigeteki zászló alatt hajózik, végállomása a Közel-Kelet lett volna, ahová mintegy 4000 dél-koreai autót kellett volna leszállítania.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.