Románia

El akarta adni két hónapos csecsemőjét egy Szilágy megyei nő

A nőt és a gyermeket megvásárolni szándékozó férfit is őrizetbe vették.

2019.09.06 17:27ma.hu

Tizenötezer lejért próbálta meg eladni két hónapos csecsemőjét egy Szilágy megyei nő. Az ügy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatósághoz (DIICOT) került, amely őrizetbe vette a nőt, de a gyermeket megvásárolni szándékozó férfit is - írja a Maszol.ro.

A DIICOT tájékoztatása szerint a 20 éves Szilágy megyei nő júliusban adott életet gyermekének a bánffyhunyadi kórházban. Röviddel ezután egy 54 éves Kolozs megyei férfi kereste fel, azzal az ajánlattal, hogy 15 ezer lejért megveszi tőle a csecsemőt. Ajánlata úgy hangzott, hogy 1000 eurót a születési bizonyítvány kiállításakor ad az asszonynak, majd a fennmaradó összeget a gyermek egyéves korának betöltésekor adja meg. A nő beleegyezett a „vásárba”, és a törvényesség látszatának érdekében abban egyeztek meg, hogy az anyakönyvezésnél a férfit tüntetik fel a gyermek biológiai apjaként. A bánffyhunyadi anyakönyvi hivatalban külön-külön nyilatkozatot tettek ennek igazolására, ezt követően a férfi 2100 lejt fizetett az asszonynak.

Csütörtöki akciója során a DIICOT mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette kiskorúakkal való kereskedelem, hamis nyilatkozattétel és közokirat-hamisításra való felbujtás miatt. Az ügyészek az 54 éves férfi és a 20 éves anya előzetes letartóztatását kérték a Szilágy megyei törvényszéktől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.