Légi

Ittasan akart felszállni két pilóta a United Airlines gépével

Azonnal letartóztatták őket.

2019.08.04 16:34ma.hu

Letartóztattak két pilótát a glasgow-i repülőtéren, miután ittasan akartak felszállni a United Airlines New Jersey-i Newarkba induló gépével.

A 45 és 61 éves férfinak a bíróság előtt kell majd felelnie, a pilóták alkoholfogyasztása ügyanis bűncselekménynek minősül a 2003. évi vasút- és közlekedésbiztonsági törvény alapján. Akár letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

A United Airlines megpróbált minél előbb másik járatot keríteni a pórul járt utasoknak.

A légitársaság hangsúlyozta, hogy ügyfeleinek és legénységének biztonsága mindig a legfontosabb és minden alkalmazottjuknak a legszigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük, az alkohollal szemben pedig zéró tolerancia-politikát folytatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.