Oroszország

Rendkívüli állapotot vezettek be a Habarovszki területen az áradás miatt

Rendkívüli állapotot vezettek be az orosz távol-keleti Habarovszki terület 15 járásában, valamint Habarovszk és Komszomolszk-na-Amure városban az áradások miatt.

2019.07.30 08:19MTI

A megáradt Amur folyó Habarovszk alacsonyan fekvő területeit és szigeteit, az Uda pedig három települést fenyeget. A mentőalakulatoknak a régióban hétfői összesítés szerint több mint kétezer embert, köztük 447 gyereket kellett evakuálniuk.

Irkutszk megyében, ahol már korábban rendkívüli állapotot hirdettek ki, és ahol a június végén kezdődött áradások több mint 100 települést árasztottak el, most az árvíz második hullámát várják.

Az Ija folyó Tulun településen túllépett a védőgáton, de a rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a védelem ellenőrzése alatt tartja a helyzetet. A Tulun környéki áradás miatt ugyanakkor a rendőrség korlátozta a forgalmat az R-255-ös Szibir nevű autóúton.

Szibériát tűzvész is sújtja: a lángok terjedése miatt hétfőn a Krasznojarszki területen, Irkutszk megyében, Burjátföldön és Szahában (Jakutföldön) hirdettek ki rendkívüli állapotot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.