Földmozgás

6,8-as földrengés rázta meg Japánt, cunamiriadó

A hatóságok egy méter magas szökőárra figyelmeztettek.

2019.06.18 18:17ma.hu

Japán északnyugati részét 6,8-as erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint kedd este. A hatóságok egyméteres szökőárra adtak ki figyelmeztetést az érintett partszakaszokon.

A japán meteorológiai szolgálat arról tájékoztatott, hogy a földmozgás fészke a nyugati fekvésű Jamagata prefektúra partjai előtt, Szakata városától 50 kilométerre délnyugatra, viszonylag közel a földfelszínhez, a tengerszinttől mért tíz kilométeres mélységben volt. A felszínhez közeli rengések általában veszélyesebbek, mivel nagyobb pusztítást szoktak okozni.

A hatóságok egy méter magas szökőárra figyelmeztettek a nyugati Jamagata, Niigata és Isikava prefektúrák partvidékén.

Értesülések szerint a Niigata prefektúrában működő Kasivazaki-Kariva atomerőmű hét reaktorblokkja üzemen kívül van, s rendellenességet sem jelentettek a létesítményből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.