Lóvátett csempészek

Fegyvereket és több tonna hasist foglaltak le a spanyol hatóságok

A madridi belügyminisztérium közleménye szerint a spanyol rendőrség több hónapon át tartó titkos nyomozás eredményeként összesen 276 lőfegyvert, valamint 350 kilogramm különböző kaliberű lőszert foglalt le Mallorca szigetén és az északkeleti országrészben fekvő Zamora tartományban.

2009.01.02 16:42MTI

A hatóságok öt embert őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban - közülük négyet Palma de Mallorca városában -, és illegális fegyvertartással és -kereskedelemmel vádolják őket.

Az első gyanúsítottat tavaly májusban fogták el, az utolsót pedig december végén. Az elfogott személyek közül néhányan fegyvergyűjtőknek mondták magukat. A lefoglalt arzenál - közte több gránátvető, valamint lángszóró - java része a rendőrség szerint működőképes állapotban volt, ráadásul túlságosan új ahhoz, hogy birtoklásuk fegyverbarátok ártatlan gyűjtőszenvedélyének tűnjön.

A hatóságok előtt eddig sem Mallorca, sem Zamora nem úgy volt ismert, hogy ott illegális fegyverkereskedők tevékenykednének. Közben, pénteken a spanyol vámhatóság bejelentette, hogy négy tonna hasist foglalt le egy brit jacht fedélzetén a délkelet-spanyolországi Alicante partjai előtt, a jármű kétfős legénységét - egy spanyol és egy francia állampolgárt - pedig őrizetbe vette.

A marokkói hasist és a latin-amerikai kokaint elsősorban Spanyolországon keresztül csempészik be az Európai Unióba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.