Ukrajna

Tűzvész pusztított egy odesszai elmegyógyintézetben, többen bennégtek

Tűzvész pusztított hétfőn késő este a dél-ukrajnai Odessza egyik elmegyógyintézetében, a híradások szerint hat ember bennégett.

2019.06.11 07:20ma.hu

Az Ukrajinszka Pravda hírportál közlése szerint hat embert füstmérgezéssel, súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Az elmegyógyintézet egyik épülete helyi idő szerint este háromnegyed tízkor kapott lángra, a tűzoltók mintegy másfél óra alatt fékezték meg a lángokat. Körülbelül ötszáz négyzetméteren égett az egyszintes faépület tetőszerkezete.

A tűz keletkezésekor 51 ember tartózkodott az elmegyógyintézetben, többségüket sikerült idejekorán kimenteni az égő létesítményből.

A tűz oka egyelőre nem ismert.

Volodimir Zelenszkij államfő Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak, és arra utasította Volodimir Hrojszman miniszterelnököt, hogy haladéktalanul alakítson vizsgálóbizottságot a tragédia okainak feltárására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.